April 2021 – Nieuwe Rijksmonumentale projecten

Bij deze een een kleine inkijk in een aantal rijksmonumentale projecten waar we momenteel aan mogen werken.  Het mooie en uitdagende aan deze projecten is dat al deze rijksmonumentale panden uniek zijn en daarmee de ontwerpuitdagingen en oplossingen dus ook.

 

 

 

1808 – Wonen aan de gracht, patio en tuin

1808 – In deze rijksmonumentale woning, met voor- en achterhuis hebben we een ruime woning in het achterhuis ontworpen met een mooie open verbinding met de tuin. In het voorhuis hebben we twee appartementen gerealiseerd. Het behouden van de oorspronkelijke structuren van het voor- en achterhuis en de relaties met de verschillende buitenruimtes (gracht, patio en tuin) zijn leidend geweest in onze ontwerpopvattingen.

2038 – 2 monumenten, 1 ontwerp

2038 – In dit project gaat het om een rijks- en gemeentelijke monumentale woningen die met elkaar verbonden zijn via de achtergelegen patio. In de ontwerp opgave is ons gevraagd een ontwerp te realiseren waarin meerdere woningen en een kantoorfunctie binnen deze 2 monumentale panden zich kunnen verhouden. Waarbij structuur, lichtinval, kwaliteit van wonen en duurzame oplossingen voor de toekomst belangrijke aspecten zijn.

1923 – Pareltje in de binnenstad

1923 – In dit rijksmonumentale grachtenpand hebben we de voormalig winkelfunctie op de begane grond en de bestaande bovenwoning samengevoegd. Hierdoor heeft het pand, wat van oorsprong altijd één woonhuis is geweest zijn oude karakter en functie terug gekregen. In de stadse binnentuin hebben we de bestaande aanbouw een moderne uitstraling gegeven waardoor er een mooi contrast ontstaat tussen het monumentale karkater en moderne toevoeging.

2051 – Rijksmonument en woongroep

2051 – In dit rijksmonumentale grachtenpand hebben we de opdracht voor het realiseren van een woongroep. Meerdere bewoners die middels gezamenlijke ruimtes en buitenruimte samen in dit monument en de binnenstad van Delft kunnen wonen. In het ontwerp zijn we op zoek naar de juiste balans van het rijksmonument en het gewenste programma.